T.A.T. License No.11/02616
ATTA: License No. 01928
 
 

Myanmar Mystiek

Eenheid van Myanmar (Birma) Tourcode: BUR-006
Recensie ( )
getPakcagePrice("bur-006");?>
Hoogtepunten

Cultuur: de vele duizenden tempels en pagodes van Bagan. Yangon als wandel- en winkelstad.

Comfort en service van 'koloniale' hotels, met adembenemende uitzichten.
Natuur: het uitgestrekte Inle-meer met zijn authentieke bewoners.

De Eenheid van Myanmar - vroeger Birma geheten - is een geweldig land met een vriendelijke en gastvrije bevolking. Green Wood Travel heeft een bijzondere rondreis samengesteld om u de kans te geven dit absoluut niet-toeristische land te bezoeken. Ervaar de hoogtepunten die het land biedt. Natuur en cultuur zijn hier nog onbedorven. Religie, lokale gewoontes en gebruiken zijn in Birma nog zoals honderd jaar geleden. Het toerisme in dit land is totaal nog niet ontwikkeld, waardoor dit het juiste moment is om dit pure en ongerepte land te bezoeken. De bevolking staat open voor de komst van toeristen en is altijd bereid om handen te schudden en een praatje te maken. We hebben in deze reis gekozen voor hotels die niet zijn verbonden met de overheid. Wij willen als touroperator de lokale bevolking de kans geven op een beter leven. De bevolking profiteert van onze bezoeken aan dit land. Niet alleen financieel maar ook door de gelegenheid om te communiceren met de reizigers uit het Westen. Daardoor kunnen zij, maar ook wij, beter oordelen over de situatie in het land.

Onze reizen worden begeleid door Nederlandssprekende reisleiders* en een Engelssprekende Birmese gids. Onze reisleiders wonen in Azië en hebben ervaring met het begeleiden van reizen in Birma en de Aziatische manier van leven en denken. Als u dit land bezoekt met een 'open mind and a good heart' zult u het land ongetwijfeld verlaten met indrukwekkende en onvergetelijke herinneringen.

 

Myanmar, een Mystieke Wereld zonder Illusies

Ondanks de kwalijke reputatie van het bewind is Birma in opkomst als toeristische bestemming. Het land heeft veel te bieden en is een van de meest fascinerende bestemmingen van Zuidoost-Azië. Er zijn duizenden tempels en pagoden, bedrijvige markten, kleurrijke bergvolkeren, unieke historische monumenten, idyllische stranden en niet te vergeten een hoffelijke en gastvrije bevolking. Na decennia van isolement hebben de militaire machthebbers de deuren voor het toerisme een klein beetje geopend voor de buitenwereld. Er leven meer dan zestig verschillende volken en etnische groeperingen in Birma, met elk hun eigen taal en tradities. Birma is een uitdaging voor reizigers die van echt reizen en ontdekken houden. De afstanden zijn groot, de wegen matig, het vervoer eenvoudig. Maar er liggen nog steeds verborgen (reis)schatten op u te wachten.

 
Korte reisbeschrijving 22 dagen, 21 nachten (Tourcode: BUR-006)
Korte reisbeschrijving
Dag 1 Vertrek Schiphol
Dag 2 Aankomst Bangkok en welkom in Prince Palace Hotel. Rivier diner cruise of Chinatown?
Dag 3 Yangon en de beroemde Bogyoke Aung San markt
Dag 4 Stadstour door Yangon, de Shwedagon pagode en Chinatown
Dag 5 Ontdek Yangon op uw eigen manier
Dag 6 De gigantische Boeddha van Bago, een oorlogskerkhof en de Shwemawdaw pagode
Dag 7 Mandalay, het Mahagandayon-klooster en de 1200 meter lange houten U-Bein brug
Dag 8 Inwa, de oude hoofdstad en het teakhouten Bagaya Kyaung klooster
Dag 9 Boottocht naar Bagan over de Irrawady
Dag 10 De duizenden pagode en tempels van Bagan en de tempel Dhammayangyi Pahto
Dag 11 Per fiets of paardenkoets in en rond Bagan
Dag 12 Mount Popa, het 'Nat-huis' met 37 geesten en Kalaw
Dag 13 Tour door Kalaw en Inle meer. Pao en Danu bergstammen
Dag 14 Boottocht op het meer en bezoek aan recent opengesteld pagode-gebied
Dag 15 Boottocht langs dorpen en drijvende tuinen
Dag 16 Pa O en Intha dorpen
Dag 17 Yangon. Verkennen op eigen kracht
Dag 18 Via Bangkok naar Hua Hin, de meest relaxte strandbestemming van Thailand
Dag 19 Optie: visgerechten in de vissershaven?
Dag 20 Optie: uitstapje naar Pranburi - wilde olifanten spotten?
Dag 21 's Avonds naar Bangkok voor retourvlucht
Dag 22 Aankomst in Amsterdam
 

Route map


  Informatie
Deelnemers: minimum 5, maximum 24.
Reisleiding: gedurende deze reis wordt u door Engelssprekende gidsen begeleid.
Nederlandse begeleiding vanaf 11 personen*.
Vervoer: in een (mini) bus met airco in een voornamelijk Nederlandssprekend gezelschap.
Accommodatie: we maken gebruik van hotels met charme en een typisch lokaal karakter. Alle hotels en resorts hebben een aparte badkamer en airco, met uitzondering van het ressort op Inle lake waar geen airco is.
Maaltijden: de reis is overwegend op basis van halfpension. De inbegrepen maaltijden staan bij de complete dagbeschrijving vermeld: ontbijt, lunch, diner

Inclusief: Alle vervoer volgens programma inclusief vluchten Amsterdam - Bangkok - Yangon v.v.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door één zeer deskundige en goed Engelssprekende lokale gids. Nederlandse begeleiding vanaf 11 personen. Groepsgrootte 5 tot 24 personen.
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Verblijf in toeristenklasse hotel met airconditioning en eigen sanitair. Reizen met 4 personen of minder zijn op basis van logies en ontbijt.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Exclusief: overige maaltijden - verplichte Kerst- en Nieuwjaars-diners, transfers, luchthavenbelasting (internationaal: RGN $10 pp. betaling ter plaatse), visumkosten ($30 pp.), bagage- en TIP afhandeling (~950 THB pp.), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaves.
Wij verplichten klanten om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten in België of Nederland. We adviseren daarnaast een goede annuleringsverzekering en eventueel een aanvullende ziektekostenverzekering. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.